ABD'de yaşanılması zor en kötü şehirler nereleridir?

1) Detroit:

Amerika Birleşik Devletlerinin en kötü şehri ünvanını yıllardır elinden bırakmayan ve Michigan eyaletinde bulunan şehirdir. ABD'de araba sektörünün gelişmesinde büyük önem taşıyan, bir zamanlar 1 milyon 800 binden fazla nüfusu olan fakat son zamanlarda sadece 700,000 nüfus ile, suç oranlarının yüksek olduğu ve bir çok kişinin yaşamaktan çekindiği bir şehirdir. 2015-2018 yıllarında büyük şirketlerin tekrar yatırım yaptığı fakat gelişmenin uzun zaman sonra olacağı tahmin edilen, yaşanılması en zor ve kötü şehirler listesinde birinci sıradadır.

detroit otobusler.jpg

 

2) Flint:

Hem Michigan eyaleti hemde Amerika Birleşik Devletleri genelinde en tehlikeli yaşam yeri olarak bilinen Flint, aile ve öğrenci yaşamı için oldukça zor bir sehirdir. %44.5 nüfusunun açlık sınırında yaşadığı bu şehirde, neredeyse her gün büyük ölçekte suç oranları yaşanmaktadır. İşsizlik rakamları ise ulusal rakamın iki katından fazla olup olup, %9.8 ile yüksek bir rakam içermektedir.

bos evler.jpg

 

3) St. Louis:

ST. Louis, Missouri eyaletinde en kötü şehir olarak bilinen ve ABD genelinde en kötü üçüncü şehir ünvanına sahiptir.%23.8 açlık sınırının altında yaşayan nüfusu olan ST. Louis, suç oranı yüksekliği ile de yaşanılacak en zor şehir olarak bilinmektedir.

bos binalar.jpg

 

4) Memphis:

Memphis şehri finansal açıdan büyük zorluklar yaşadığı için durumu iç açıcı olmamakla birlikte, çok fazla da suç oranına sahiptir. %26.9 nüfusunun açlık sınırında yaşadığı bilinmekte ve yüksek suç oranlarından dolayı nüfusu gittikçe azalmaktadır. FedeX firmasının en büyük havayolu taşıma alanı bu sehirde olup, şehre birazda olsa finansal olumlu katkıda bulunmaktadır.

kotu sehir.jpg

 

5) Cleveland:

Amerika Birleşik Devletlerinde en pahalı şehirlerden biri olarak bilinen Cleveland, Ohio eyaletindedir. İşsizlik durumunun en yüksek ikinci şehirlerden biri olan Cleveland, yaşam şartlarının en zor olduğu şehir olarak hâlen durumunu korumaktadır. Genel olarak suç oranı en yüksek şehir olarak da ün salmıştır.

ooo.jpg

 

6) Wilmington, Delaware:

Delaware, Wilmington eyaletinde bulunan ve gelir seviyesi çok düşük, fakat yaşam masraflarının çok yüksek olduğu bir sehirdir. Kazancın-harcamaya oranı %17 kadar farklılık göstermekte ve geçimi oldukça zorlaştırmaktadır. Suç oranından çok, yaşam şartlarının güç olmasından dolayı az bir nüfusa sahiptir.

 

7) Mılwaukee, Wısconsın:

Her 4 kişiden birinin açlık sınırının altında yaşadığı Milwaukee, Wisconsin eyaletine bağlı bir bölgedir. Gelir durumu bu kadar düşük olan bir çok bölgede, suç oranı genellikle çok fazladır ve Milwaukee'de bu kaderi yaşayan bir sehirdir. Ulusal suç oranına kıyasla 5 kat fazla suçun işlendiği, en tehlikeli bölge olarak hâla günümüzde yerini almaktadır.

poverty.jpg

 

8) Compton, California:

Çok büyük bir nüfus çoğunluğunun ulusal açlık sınırının altında yaşadığı Compton, ABD'de meşhur Kaliforniya bölgesinde bulunmaktadır. Ulusal işsizlik % 4.9 olan ABD'de, Compton bölgesi %8.2 işsiz nüfus oranıyla üst sıralardadır. Bölgede bulunan işlerinde iyi maaşlar ödememesinden dolayı, Compton'dan genel olarak suç oranları çok yüksektir. Genel eğitim seviyesi ise %8.1 oranı kadar düşüktür. 

cc.jpg

 

9) Stockton, California:

Amerika Birleşik Devletlerinde en çok işsiz kesimin bulunduğu yer olarak bilinen Stockton, Kaliforniya eyaletinde bulunmaktadır. ABD yıllık işsizlik oranı %4.9 olarak bilinirken, Stocktonda ki işsizlik oranı %8,7'dir. Bulunduğu eyalette ortalama gelirin 67,739 dolar olduğu alanda, Stockton'da ki gelir durumu 49,271 dolar kadar düşük olarak belirtilmektedir.

sotckton.jpg

 

10) Toledo, Ohio: 

ohio.jpg

 

ABD'de en tehlikeli şehirlerden biri olarak bilinen Toledo, genel Amerika geneline kıyasla yaklaşık 3 kat daha fazla ileri seviye de suç işlenen bölge olarak bilinmektedir. Genel ABDi'de ki ev fiyatları 205,000 dolar iken, Toledo bölgesi 79,100 dolar civarındadır. Suç oranı yüksek olan bu bölgede, aile yerleşimleri çok tercih edilmemektedir. 


kaynak: fedral buro araştırma ve birleşmiş eyaletler haber portalı 2017-2018 raporları